NSV 2

De Nijmeegse School Vereniging II (NSV 2) is gevestigd in de wijk Hazenkamp, naast het Goffertpark. NSV 2 doet sinds CmK 2 (2017-2020) mee aan Cultuureducatie met Kwaliteit. 

CmK 2

Met de deelname aan CmK 2 is NSV 2 gestart met verbeteren van het muziekonderwijs. Hierbij was het doel om het brede muziekvak met zingen, muziek maken, luisteren, noteren, bewegen en componeren hernieuwd op de kaart te zetten.

De school maakte een start met muzieklessen in diverse jaargroepen, gegeven door muziekdocenten. De leerkrachten observeerden de lessen en gaven feedback over de gewenste richting van de lessen. In de onderbouw ontwikkelen muziekdocenten speciaal afgestemde muzieklessen bij de thema's van de verschillende groepen.

Voor de bovenbouw werd gestart met het uitproberen van verschillende muziekmethodes. Lessen uit de muziekmethodes werden uitgeprobeerd door de leerkrachten. In studiebijeenkomsten werden methodes toegelicht en konden leerkrachten aangeven of en welke hulp zij willen van muziekdocenten. 

CmK 3

NSV 2 gaat door met het verbeteren van het cultuuronderwijs door deel te nemen aan CmK 3 (2021-2024). Hierbij wordt de werkwijze voortgezet die gestart is tijdens CmK 2.

Muziekdocenten geven kwalitatieve muzieklessen, en doen aan co-creatie met de leerkrachten zodat zij ook muziekles kunnen geven. De muziekdocent geeft een keer in de 14 dagen les en de leerkracht herhaalt of vervolgt de les met aangeboden inspiratie van de muziekdocent. Hierdoor krijgen alle leerlingen elke week muziekles.

Door actief betrokken te zijn bij de lessen van de muziekdocent krijgen leerkrachten de mogelijkheid op eigen niveau aan te sluiten bij de lessen en meer expertise rond muziekeducatie op te bouwen. Hierbij wordt “1-2-3 Zing” wordt als ondersteunende methode ingezet.

NSV2 werkt graag aan talentontwikkeling van de leerlingen. Speciaal organiseren zij talentendagen:”Lamagedoe”. Iedere leerling kan twee keer een verdiepende workshop volgen van twee uur. Prachtige werkstukken zijn het resultaat, zie foto.

Meer informatie over de school: www.nsv2.nl