Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter is een brede school in Nijmegen-West waar kunst- en cultuureducatie een belangrijke rol spelen in het curriculum. Op de Michiel de Ruyter worden kinderen gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen op creatief vlak. Dit gebeurt zowel tijdens als na schooltijd.

CmK 1

De school deed eerder mee aan CmK 1 (2013-2016). Hierin lag de nadruk op het verbinden van cultuuronderwijs met de vakken Wereldoriƫntatie en Woordenschat.

CmK 3

Vanaf 2021 doet de school mee aan CmK 3 (2021-2024), waarmee er verschillende nieuwe ontwikkelingen worden ingezet.

Atelier als werkvorm

Voor de groepen 1-2 en 3-4 worden beeldende ateliers ontwikkeld. Deze sluiten aan op de creatieve ontwikkeling en het procesgericht werken, waarbij de kinderen actieve onderzoekers zijn.

Voor de bovenbouwgroepen is er een Plusatelier beeldend en een voor creatieve technologie. In kleinere groepjes worden leerlingen uitgedaagd om met de eigen leervraag aan de slag te gaan. De kunstvakdocent begeleidt als coach het traject van de leerlingen en geeft afgestemd op het niveau en vraag inspiratie aan de leerling.

Groepsdoorbroken werken

2 keer per jaar gaat Michiel de Ruyter aan de slag met groepsdoorbroken werken. De bovenbouwleerlingen gaan onder begeleiding van kunstvakdocenten gedurende 6 weken aan de slag. Leerlingen mogen zelf een keuze maken voor een discipline. Leerlingen van de groepen 5 t/m 8 werken hierbij door elkaar.

Meer informatie over de school: www.mderuyter.nl