Montessori Lindenholt

Dans voor de hele school

Leerlingen van Montessorischool Lindenholt krijgen dans in hun curriculum. De school wil CMK gebruiken om de danslessen te vernieuwen.De school is gestart met het invoeren van een doorlopende leerlijn Dans als pilotproject van CMK, de jaren erna werken we aan verankering van dans in alle leerjaren. Het resultaat is 12 kwalitatieve danslessen voor ieder leerjaar, die de leerkracht zelf kan uitvoeren.

Dans

Op Montessorischool Lindenholt leefde de wens om dans een vast onderdeel van het curriculum te maken. Zij heeft het pilotproject van CMK gebruikt om deze wens uit te werken tot een doorlopende leerlijn Dansexpressie. Voorheen werd ook gedanst op school, maar op onregelmatige basis en vooral bij vieringen en presentaties. Hierbij lag de nadruk vaak op het eindproduct.

Experiment en dansvaardigheid

Er is door de invoering van de lessen dansexpressie, die ontwikkeld zijn door dansdocenten, meer ruimte voor het creatieve proces van de leerling. Er wordt nu meer geƫxperimenteerd. Ook aan de dansvaardigheden van de leerkrachten is gewerkt.

Het CMK-traject is afgelopen, de school heeft de danslessen in een doorlopende leerlijn voor alle groepen geborgen. De leerkrachten kunnen zelf deze lessen geven.